Дентален Туризъм в София

Какво е дентален туризъм

Денталният туризъм е съчетание между почивка и стоматологично лечение. Граждани на други страни пристигат в България с основна цел да отстранят проблемите в устната кухина или да се сдобият с красивата усмивка, за която винаги са мечтали. А междувременно имат възможност да разгледат и местните забележителности и да се запозная с културата на страната.

Така на много изцяло туристически доскоро дестинации изникват стоматологични клиники, които се радват на голям интерес именно заради възможността да се съчетае полезното с приятното. Но ако говорим за България, основният поток на дентални туристи е насочен към столицата, където се предлага и най-голямо разнообразие от висококачествени стоматологични услуги.

Защо се ползва стоматологичният туризъм

Най-често чужденците избират стоматологичния туризъм като решение на сериозни стоматологични проблеми със скъпоструващо лечение или естетични процедури, които също не са по джоба им в тяхната страна. Основната причина е разликата в цената, но основното изсикване е тя да не е за сметка на качеството на услугата.

Не са малко хората в по-напреднала възраст, които се решават на радикални стъпки като есктракция на всички останали в устната кухина зъби и замяната им с дентални импланти.

Друга често търсена услуга е ендодентското (кореново) лечение на един или няколко зъба. То в повечето случаи е последвано от направата и поставянето на коронки или мостове. Правят се и други типове зъбни протези. Хирургичното вадене на мъдреци също е услуга, която денталните туристи търсят.

От процедурите на естетичната стоматология най-предпочитани са бондингът и поставянето на фасети.

Какви са спецификите на денталния туризъм

Чужденците имат възможност да организират сами своята почивка с основна цел стоматологично лечение. В този случай е необходимо сами да намерят дентална клиника, в която искат да се проведе то, да се свържат с нея, да уговорят възможен период на лечение. След това трябва да организират и транспорта и настаняването си.

Повечето обаче предпочитат да разчитат на услугите на специални фирми, които се занимават конкретно с дентален туризъм. Те предлагат цялостен пакет от услуги и правят организацията на пътуването и престоя далеч по-лесна.

Стоматологичният туризъм не е подходящ за лечение, което изисиква по-дълъг период от време, в който трябва често да посещаваме стоматологичния кабинет. Такова е ортодонтското лечение, когато се извършва с изработката и поставянето на специални апарати, защото процесът до постигане на търсения ефект продължава с месеци или години.

Какво предлага Кавидент за дентален туризъм

Ако заложим на дентален център Кавидент, нямаме нужда от допълнителни посредници, за да организираме своето пътуване с цел стоматологичен туризъм. Екипът на клиниката е готов да отговори на всички наши въпроси, да ни консултира онлайн и да изготви план за лечение съобразно нашите нужди и изисквания, и то в рамките само на едно денонощие.

Комуникацията се извършва по имейл. Необходима ни е само панорамна рентгенова снимка, която да изпратим. Освен това, Кавидент предлага допълнителни услуги като резервация на място за настаняване и трансфер от и до летището или до клиниката.

Защо Кавидент има най-доброто решение за дентален туризъм

Висококвалифицираният персонал в Кавидент е сигурна гаранция, че ще получим обслужване и лечение на най-високо световно ниво. Дори самата клиника изглежда така, че може да впечатли всеки чужденец. Да не забравяме и пословичното за българите гостоприемство, с което могат да се похвалят и всички от екипа.

Те ще ни посрещнат и изпратят с усмивка, а на тръгване и ние ще искаме да се усмихваме по-широко и по-често, за да покажем на всички постигнатия резултат. В Кавидент можем да се оставим в сигурни ръце и да не се съмняваме, че ще се върне след почивката си с усмивка, за която всички ще ни питат как сме се сдобили с нея.

Хигиената е на най-високо ниво и в клиниката се спазват всички здравни изисквания и разпоредби. Не бива да се притесняваме и за комуникацията, защото ще можем да се разберем перфектно на английски.

Апаратурата в денталния център е на най-високо световно ниво. Можем да се възползваме от премахване на кариеси безболезнено с Waterlase, да се сдобием с нови коронки и мостове, направени с технологията CEREC, да избелим зъбите си с лазер или да изберем лечение на коренови канали с последно поколение микроскоп.

Качествени дентални услуги в София

Всички тези качествени услуги са на цени, много по-достъпни от техните еквиваленти в другите европейски страни. Разликата е в полза на пациента, но в никакъв случай не е за сметка на качеството.

Затова, ако сме решили да предприемем пътуване с цел стоматологичен туризъм, няма място за колебания - Кавидент е правилното място в София, където можем да получим най-високо качество на услугата на европейско ниво, съчетано с приятелско отношение и индвидуален подход.

Всичко, което трябва да направим, е да се свържем с клиниката, а екипът й ще направи останалото, за да се сдобием с мечтаната усмивка. И лесно ще се убедим, че София е не само един красив град, подходящ за туризъм, но и място, където денталното обслужване по нищо не отстъпва на това в останалите европейски градове. Освен по цената, разбира се.