Модерна дентална клиника в София

Какво е дентална клиника

Денталната клиника, за разлика от зъболекарския кабинет, разполага с по-голяма площ, повече места за работа и по-голям набор от услуги, които е възможно да се предоставят на пациентите.

Екипът е по-голям и съставен от специалисти в различни области. Денталната клиника разполага с регистратура и чакалня, може да има и кабинет за консултации.

Най-голямото предимство на това да изберем лечение в дентална клиника е, че можем да намерим всичко необходимо за здравето и красотата на своята усмивка на едно място. Това ни спестява време, което всички знаем, че е ресурс, който все не ни стига.

Какво се предлага в дентална клиника

Денталната клиника предлага разнообразие от услуги най-вече в зависимост от капацитета и персонала, с които разполага. Като започнем от основни процедури като отстраняване на кариеси, екстракция на зъби и ендодентско лечение, минем през премахване на зъбен камък, поставане на коронки и мостове и стигнем до избелване на зъби.

Някои клиники предлагат и широк набор от услуги в областта на пародонтологията, ортодонтията, денталната хирургия, лицево-челюстната хирургия, естетичната стоматология и други.

Какво е важно при избор на дентална клиника

В днешното време на технологии, често извършваме сериозно проучване преди да се доверим на специалист в дадена област. Затова е добре да се запознаем с информацията, която намираме в интернет за деналната клиника, на която сме се спрели, както и отзивите на нейните клиенти.

От съществено значение е да проверим дали клиниката предлага точно тези услуги, които представляват интерес за нас. Трябва да сме наясно и с оборудването, с което разполага. И не на последно място, разбира се, е екипът.

Винаги е добре да заложим на дентални специалисти не толкова с дългогодишен опит, колкото с наистина добро образование, които не спират да се усъвършенстват и запознават с най-новото в областта на стоматологията.

Винаги съществува и факторът удобство, който е свързан с местоположението и работното време на денталната клиника. Но ако всичко изброено дотук ни кара да се чувстваме уверени, че сме направилния точния избор, дали ще пътуваме малко по-дълго за срещата със стоматолога не е от толкова голямо значение.

Какво е модерна клиника

Модерната дентална клиника се разпознава по това, че в нея се практикува т.нар. "модерна стоматология". Това определение е съвкупност между наука и технология, примесени с доза изкуство. Тя се състои от изследване, профилактика, диагностициране и лечение на заболявания, нарушения и състояния в устната кухина.

При модерната стоматология акцентът е не само върху ефективното лечение на проблеми със зъбите и венците, а и върху правилната профилактика, оралната хигиена и грижата за добрия вид на усмивката.

Разбира се, всичко това няма как да се изпълни на 100% без висококачествено оборудване според последните тенденции. Именно то е задължително за всяка дентална клиника, която иска да нарече себе си модерна. Благодарение на него може да предлага услуги на най-високо ниво и очакваните от пациентите резултати да се постигат максимално бързо и безболезнено.

Какво предлага Кавидент на своите пациенти

Дентален център Кавидент е правилният избор, ако търсим бързо, ефективно и модерно стоматологично лечение в София. Екипът от специалисти, който работи тук, е готов да отговори и на най-високите изисквания, като винаги можем да очакваме личен подход и адекватна консултация.

Специалистите от различни области на денталната стоматология ни осигуряват удобството да получим всички услуги на едно място. Независимо дали говорим за профилактика и задължителната орална хигиена, за ортодонстки проблем, който изисква хирургично лечение или лечение с ортодонтстки апарати, пломбиране на зъб, изработване на коронка или мост.

В Кавидент се предлага голямо разнообразие от услуги, в което влизат също така лечение на пародонтоза, лечение на коренови канали, функционална диагностика, имплантология и детска стоматология. Предлагат се и широк спектър от услуги от естетичната стоматология - бонгинг, избелване с лазер, поставяне на фасети и други.

А второто най-голямо предимство на Кавидент след екипа професионалисти, е модерната апаратура, с която разполага.

1. Технологията CEREC е предназначена за функционално и естетично възстановяване на силно разрушени зъби. Това става в рамките на само едно посещение при стоматолога ни. Използва се за автоматизирано проектиране и създаване на керамични инлей, онлей, овърлей, коронки или фасети.

2. Микроскопът Zumax OMS2350 LED Dental се изпозлва при различни стоматологични процедури и гарантира максимална прецизност на дейността на стоматолога. Най-често се прилага при кореново лечение.

3. Благодарение на дигиталната интраорална камера за стоматолозите в Кавидент няма нито едно скрито и недостъпно местенце в устната кухина. С нея лесно може да ни дадат съвет на кои области да обръщаме по-сериозно внимание при грижата за оралната хигиена. Също така ни дава възможност да видим детайлно имплантите или обрутациите, които са ни направени и дори да ни разпечатат тяхна снимка.

4. Микроскопските очила са от огромна полза на денталните специалисти, защото зъбите и венците изискват огромно внимание към детайла, което те гарантират.

5. Airflow е иновативен прахо- и водоструен уред за ефективно и нежно почистване и полиране на зъбните повърхности.

6. 3D технологиите се използват при дълго и специфично лечение като това, свързано с поставяне на импланти. При него първо се прави дигитална визуализация, за да може максимално точно да се установи правилното място на всеки имплант.

7. Избелването с лазер е много по-ефикасно и щадящо от останалите технологии. Желаният ефект може да се постигне само с едно посещение. Това е най-предпочитаната процедура от естетичната стоматология.

8. Воденият лазер Waterlase е иновативен начин за безболезнено и бързо премахване на кариеси в условия на гарантирана прецизност и максимална стерилност.

Защо Кавидент е най-доброто решение в София при избор на дентална клиника

В Кавидент пациентите са в центъра на вниманието. Всеки дентален специалист се съобразява първо с нашите нужди и желания и е готов да ни даде изчерпателна професионална консултация за това какви процедури са ни необходими и как точно ще протече лечението. Изготвя се и план с конкретни стъпки.

От Кавидент можем да получим и най-добрите съвети как сами да се грижим за оралната си хигиена. Можем да се запознаем и с най-новото в сферата на денталната стоматология и да решим да се подложим на някоя естетична процедура например, за която допреди това не сме и чували.

В Кавидент ще бъдем посрещнати топло, а приятната, модерна и уютна обстановка ще ни накара съвсем да забравим, че сме дошли на зъболекар.

Освен обслужване на най-високо ниво, тук получаваме и най-високо ниво на услугите, което се потвърждава и от гаранцията, която клиниката ни дава за конкретни процедури. Ако искаме да получим най-добрата грижа за своята усмивка - Кавидент е точното място.