Избелване на зъби с лазер | Стоматологични Услуги | Зъболекар в София
Избелване на зъби с лазер в София

Какво е лазерно избелване на зъби

Всички искаме идеално бели зъби. Изборът ни как да ги постигнем е все по-затруднен заради все повечето възможности, които се предлагат както на пазара, така и в стоматологичните кабинети. Най-актуалната и ефективна процедура, която привлича вниманието ни, е избелването с лазер. То, както и други актуални технологии, се предлага в дентален център Кавидент.

Професионалното избелване при нашия зъболекар специалист винаги е за препоръчване пред това в домашния условия. Чрез него не само намаляваме значително възможността от нежелани последствия, но и си гарантираме по-добър ефект. Особено ако заложим точно на избелването с лазер, което е най-добрата алтернатива, на която да се спрем.

Това е начин за избелване на зъбите което се извършва в стоматологичния кабинет. Това е една от най-бързите и предпочитани процедури от еститичната стоматология. При нея се използва специален избелващ агент и лазер, а ефектът е моментален.

Технология на лазерното избелване на зъби

1. Подготовка

Първата стъпка е внимателното почистване на зъбната повърхност от плака, зъбен камък и всякакви налепи. Това става с ултразвук или AirFlow - специален прахо- и водоструен уред за почистване и полиране на зъбите.

2. Избелване

Меките тъкани (венците) се изолират чрез гумени пластини, а върху зъба се нанася специален гел на базата на водороден пероксид - активното избелващо вечество. То не се различава по състав от това, което се използва и в системите за избелване в домашни условия, но има по-висока концентрация.

Гелът се разпада на вода и кислородни радикали, които проникват дълбоко в емайла и разрушава натрупванията на молекулярно ниво. Неговото действие се активира от лазера. Това действие се повтаря до три пъти, докато се достигне до желаното ниво на избелване.

Toвa различава процедурата от обикновеното химическо избелване, където активирането на процеса става чрез реакция между вещества и възможността за нараняване на емайла е по-голяма.

Чрез уникалната лазерна технология се постига и избелване на част от дентина, което няма как да очакваме при химическите процедури. Това ни гарантира по-дълготраен ефект, който е видим още след първата процедура. Нейната продължителност се преценява от нашия специалист от дентален център Кавидент, както и броят на необходимите посещения за постигане на желания нюанс.

Предимства на избелването на зъби с лазер

  1. Лазерното избелване е по-безвредно от професионалното химическо.
  2. То не е свързано с неприятни усещания като нагряване на тъканта на венците, кървене и възпаления.
  3. Избелването с до 7-10 тона е възможно само с една процедура, което няма как да бъде постигнато по друг начин, освен с поставяне на фасети, разбира се.
  4. Процедурата трае между половин и един час, в зависимост от това колко какъв ефект искаме да постигнем.
  5. Можем да се насладим на ефекта веднага след края на процедурата, но финалният цвят се стабилизира няколко дни по-късно
  6. При правилна грижа, зъбите ни могат да се задържат все така бели в продължение на години.

Кога лазерното избелване на зъби не се препоръчва

  • Процедурите за избелване не са подходящи за хора с пломби по видимите повърхности на зъбите. В тези случаи ще има разлика в цвета на материала и самия зъб. Тогава се налага да сменим въпросните пломби след избелването, за да постигнем желания ефект.
  • Лазерното избелване не се препоръчва при вродени дефекти и повишена чувствителност на емайла.
  • Не е подходящо и за деца под 18 години.

Последваща грижа след избелване на зъби

Нашият дентален специалист ще ни даде правилните съвети как да поддържаме по-дълго ефекта от избелването с лазер.

Най-важното е да поддържаме добра устна хигиена и да се подлагаме често на професионално почистване при нашия дентален специалист в Кавидент. Той ще ни препоръча и конкретна паста за зъби, която да използваме, за да поддържаме резултата от процедурата.

Някои ежедневни навици, като тютюнопушене, пиене на кафе и червено вино, също оказват влияние върху ефекта, защото предизвикат преждевременно пожълтяване и оцветяване на повърхността на зъбите.

При нужда от консултация, детайлен преглед, лечение или услуга, моля свържете се с нас:
записване на час

Кавидент
Дентална Клиника в София - Стоматолози от ново поколение
прочети за нас | въпроси и отговори

Полезни Страници
Дентален Туризъм
Зъболекар по НЗОК
Модерна Клиника

Адрес на Клиниката
ул. Рикардо Вакарини №10А
София, България
За контакти | Статии

Работно време
Понеделник - Петък: 10:00 - 18:00
Събота: със записване
Неделя: със записване