English Bulgarian Italian German French +359 887 92 57 37

Профилактика

По-добре превантивни мерки отколкото лечение – това е главно правило в денталната медицина. С добра домашна устна хигиена и нашите профилактични напътствия, бихме могли заедно да предотвратим по-нататъшни дентални заболявания.

Основополагаща за предпазването, е Вашата устна хигиена вкъщи. Тук са синтезирани някои полезни съвети относно индивидуалната профилактика. 

Вие бихте искали да узнаете как най-добре да приложите тези съвети? По време на профилактичния преглед в клиниката с удоволствие ще отговорим на Вашите въпроси.

 

Препоръчваме Ви също така да участвате в нашата програма за профилактика, която обхваща редовно професионално почистване на зъбите.

Професионално почистване на зъбите – Защо Ви го препоръчваме?

  • Дори при една много добра самостоятелна устна хигиена, не може да се отстрани цялата зъбна плака. Във всяка челюст има места, които са трудно достъпни с конец или четка. Преди всичко в междузъбните пространства и на границата между венеца и зъба могат да се заклещят остатъци от храна и с течение на времето, това да доведе до възпаление на венците или до появата на кариеси.
  • По време на професионалното почистване на зъбите, плаката бива отстранена напълно, зъбите – полирани и флуорирани. Това:– предотвратява повишаване броя на болестотворни микроби;– се грижи Вашите зъби и венци да са добре защитени;

 

Проучвания свързани с денталната медицина са доказали, че редовното почистване на зъбите на половин година, може ефективно да намали риска от кариес или парадонтит.

Как протича професионално почистване на зъбите (ППЗ) в нашата клиника?

  • Най-напред оцветяваме зъбите с безвреден препарат. Той прави видима зъбната плака. Така може да Ви покажем на кои места трябва да обръщате особено внимание при почистване на зъбите.
  • След това внимателно отстраняваме цялата плака по зъбите и замърсяванията между тях със специални инструменти и ултразвуков уред. В две по-нататъшни стъпки повърхността на зъбите се полира и флуорира. Плаката не може вече толкова лесно да се задържа по зъбите и емайлът е добре защитен срещу бактерии. Един хубав допълнителен ефект: след почистването, чувствате Вашите зъби по-гладки, а те самите изглеждат по-бели. В допълнение получавате индивидуални инструкции относно устната хигиена, съгласувани според вашите нужди.
  • Желаете да научите нещо повече относно почистването на зъбите?
    Просто надникнете в секцията Здравен Свят .

Защо KaviDent?

Вие стоите в центъра на нашето внимание! Искаме да се чувствате удобно при нас и след всяко посещение да напускате доволни нашата клиника. Защото за нас Вие сте не само пациент, но и наш партньор:

  • Ние държим изключително много на професионалната консултация. Вие трябва – подробно информиран – да решите заедно с нас коя терапия е най-добрата точно за Вас.
  • Естествено ние съблюдаване всички Ваши желания и нужди.
  • В допълнение към нашите услуги ние Ви предлагаме и обслужване на високо ниво – от дребни неща като минерална вода и кафе до възможности за финансиране при висококачествена подмяна на зъби.
За добра работа е необходимо модерно техническо оборудване, затова нашата практика разполага с пълно и обстойно оборудване:от интраорални камери и дигитален рентген до воден лазер от последно поколение. Всички тези нововъведения спомагат за едно безболезнено, висококачествено и значително по-бързо лечение. 
Ако вече сте ни посещавали, Вие знаете-ние сме добър екип и с нас се работи с удоволствие. Имате още въпроси и предложения? Просто се обърнете към нас!

Отзиви

kavident-online