English Bulgarian Italian German French +359 887 92 57 37

Орална Хирургия

Изграждане на челюстта чрез добавяне на кост

Това се налага, когато желаете имплант, но челюстта няма достатъчно кост и не е в състояние го да понесе веднага.

Изграждане на костта

При изграждането на кост се поставя естествена кост от тялото или се слага изкуствен заместител на кост. В повечето случаи имплантът може да се постави веднага след това, така че да се избегне втора интервенция .

Синус лифт

Синус лифтът е особена форма на изграждането на костта. Тя се налага, когато имплантът трябва да замени заден зъб в горната челюст, а околоносните синуси са толкова широки, че костта е прекалено малко за имплант. Поради това долната част на синусната кухина се удебелява нагоре чрез добавяне на кост. В повечето случаи имплантът се вгражда веднага, с което придържа вдигнатото нагоре уплътнение на синуса .

Изграждане на венец (Хирургия на меките тъкани)

Венците могат да се отдръпнат от зъбите в следствие на възпаление, при напреднала възраст или от грубо почистване на зъбите. Това не изглежда красиво, а поради факта, че зъбните шийки вече не са защитени от венеца, зъбите стават много чувствителни. Те могат да Ви болят дори и при безобидни дразнения, причинени от гореща супа или сладолед. Също така може да се появи т. нар. кариес на зъбните шийки.

За да си върнете отново хубавия външен вид и да прекратите оплакванията, можем да трансплантираме мека тъкан при определени условия. За целта се взема малко количество тъкан (най-често от небцето) и се поставя около откритата зъбна шийка. След известна лечебната фаза трансплантираната тъкан се сраства почти неразличимо.

Резекция на корените 

Чрез кореновата резекция (апикотомия) могат да се спасят зъби, при които върхът на корена е възпален. Тя е интервенция, при която се отнемат няколко милиметра от върха на корена и болната тъкан около него. Когато възпалението се излекува, въпросният зъб може да бъде запазен още дълги години.

Тази операция не може да се извърши винаги. Понякога е по-добре зъбът да се извади и на негово място да се постави имплант или друга зъбна протеза.

Ако стоите пред това решение ние ще Ви консултираме подробно и изчерпателно относно възможните алтернативи.

Отстраняване на кисти ( Цистекомия / апикална остеотомия)

Кистите са торбички пълни с течност, които могат да се появят навсякъде в тялото. В челюстната кост се появяват най-често при парадонтит или възпаление на върховете на корена. Често кистите не причиняват значителни оплаквания, но с течение на времето те нарастват и изместват околната тъкан. Те трябва да бъдат отстранявани, за да се избегнат вреди върху съседните зъби.

По време на процедурата отстраняваме цистата напълно и внимателно. По принцип има нужда само от местна упойка. Тялото запълва възникналата кухина с нова костна тъкан, като според размерите на цистата може да бъде се наложи употребата на материали, заместващи костта. Ние ще Ви посъветваме за това подробно.

oralna-hirurgiya-2

Изваждане на мъдреци 

Мъдреците могат да се запазят

  • когато горната и долната челюсти са достатъчно големи за да израснат свободно
  • не оказват натиск върху съседните зъби
  • не предизвикват възпаления

В някои случаи те трябва да се извадят – според представите на много от нашите пациенти това е една неприятна интервенция. Ние сме си поставили за цел да направим тази операция колкото се може по-приятна за Вас. При отстраняването процедираме внимателно и безболезнено. Предварително ще Ви консултираме как Вие самите можете да избегнете отоци и възможни леки болки.

Защо KaviDent?

Вие стоите в центъра на нашето внимание! Искаме да се чувствате удобно при нас и след всяко посещение да напускате доволни нашата клиника. Защото за нас Вие сте не само пациент, но и наш партньор:

  • Ние държим изключително много на професионалната консултация. Вие трябва – подробно информиран – да решите заедно с нас коя терапия е най-добрата точно за Вас.
  • Естествено ние съблюдаване всички Ваши желания и нужди.
  • В допълнение към нашите услуги ние Ви предлагаме и обслужване на високо ниво – от дребни неща като минерална вода и кафе до възможности за финансиране при висококачествена подмяна на зъби.
За добра работа е необходимо модерно техническо оборудване, затова нашата практика разполага с пълно и обстойно оборудване:от интраорални камери и дигитален рентген до воден лазер от последно поколение. Всички тези нововъведения спомагат за едно безболезнено, висококачествено и значително по-бързо лечение. 
Ако вече сте ни посещавали, Вие знаете-ние сме добър екип и с нас се работи с удоволствие. Имате още въпроси и предложения? Просто се обърнете към нас!

Отзиви

kavident-online