English Bulgarian Italian German French +359 887 92 57 37

Лечение на кореновите канали

При един дълбок кариес или след инцидент могат да попаднат бактерии във вътрешността на  зъба, зъбната пулпа и той да се възпали. Това възпаление често е болезнено, защото в зъбната пулпа се намират нервни нишки. А за да се запази един болен зъб, е необходимо да се проведе лечение на корените. Ние  прилагаме модерни методи и техника, които огат да увеличат многократно успеха на  лечението. Лечението на корените в нашата клиника:

Облекчаване на болката

korenovite-kanali-1На първо място стои облекчаването на болките. Поставя се упойка на зъба и се осигурява достъп до каналите на корена, например отстраняване на стара пломба. С това зъбът се облекчава от напрежението, а болките престават. След това подготвяме по-нататъшно лечение : За да се установи дълбочината и пътя на кореновите канали, се прави измерване с помощта на електрометричен уред за измерване на дълбочини (JMorita Root ZXII (апекслокатор)) . Допълнително правим рентгенова снимка на засегнатия зъб. По време на цялото лечение лекуващият лекар работи с микроскопски очила и LED – лампа. Те осигуряват детайлен поглед и оптимално осветяване на фините структури на Вашите коренови канали.

Почистване на каналите

При втората стъпка засегнатите нерви старателно се отстраняват от зъбните канали, след което каналите се почистват от бактериите. За по-нататъшния успех прецизният начин на работа и цялостното почистване на кореновите канали от бактерии са много важни. Ние използваме Никел-Титанови пили, които са изключително подходящи за тази цел Изолираме лекувания зъб от останалата част на устната кухина с помощта на малко гумено платно, кофердам. С това можем да предотвратим попадането на бактерии от останалата чат на устата в отворения зъб. Така можем да избегнем поглъщане на дезинфекциозни течности с неприятен вкус, с които почистваме кореновите канали.

Запълване на кореновите канали

Когато вътрешността на зъба е без бактерии и е суха, запълваме кореновите канали с материал, който се понася добре от организма. Наред с това внимаваме този материал да затвори плътно кореновите канали. Така можем да избегнем попадането на бактерии.

Изграждане на зъба

korenovite-kanaliОбикновено, ако липсва само една малка част от зъба, е достатъчна пломба, за да се изгради зъба. По принцип се налага да се изработи нова зъбна корона. Ние ще обсъдим с Вас кои възможности са на разположение. От естетична и функционална гледна точка, най-доброто решение е изцяло керамична корона. Нашата практика разполага с CAD/CAM система CEREC 3D на Sirona, чрез която можем да изработим короната или инлея пред Вашите очи само за едно посещение! Друг вариант е Вашият инлей или корона да се изработи от денталната лаборатория, с която работим съвместно. За целта е нужно да се вземе отпечатък. В нашата практика напасваме илнея или короната и проверяваме точното разположение.

Лечението на кореновите канали е много сложно, но по този начин може да се спасят зъби, които в противен случай трябва да се екстрахират!

Защо KaviDent?

Вие стоите в центъра на нашето внимание! Искаме да се чувствате удобно при нас и след всяко посещение да напускате доволни нашата клиника. Защото за нас Вие сте не само пациент, но и наш партньор:

  • Ние държим изключително много на професионалната консултация. Вие трябва – подробно информиран – да решите заедно с нас коя терапия е най-добрата точно за Вас.
  • Естествено ние съблюдаване всички Ваши желания и нужди.
  • В допълнение към нашите услуги ние Ви предлагаме и обслужване на високо ниво – от дребни неща като минерална вода и кафе до възможности за финансиране при висококачествена подмяна на зъби.
За добра работа е необходимо модерно техническо оборудване, затова нашата практика разполага с пълно и обстойно оборудване:от интраорални камери и дигитален рентген до воден лазер от последно поколение. Всички тези нововъведения спомагат за едно безболезнено, висококачествено и значително по-бързо лечение. 
Ако вече сте ни посещавали, Вие знаете-ние сме добър екип и с нас се работи с удоволствие. Имате още въпроси и предложения? Просто се обърнете към нас!

Отзиви

kavident-online