English Bulgarian Italian German French +359 887 92 57 37

Функционална диагностика

funkcionalna-diagnostikaФункционалната диагностика е модерен аналитичен метод, който намира приложение в две важни области на нашата работа:

  • за отстраняване на оплаквания, болки и скърцане на зъби, водещо до смущения в дъвкателната система.
  • за прецизно поставяне на мостове, корони и други заместители, за подходяща захапка.

Как протича функционалната диагностика в нашата клиника?

При отварянето и затварянето на вашата устата наблюдаваме, дали движенията на долната челюст са правилни и дали се чува пукащ звук. В допълнение може да установим дали челюстната мускулатура е загрубяла и дали вашите зъби пасват правилно един спрямо друг.

Във втория етап определяме взаимодействието на Вашата дъвкателна система. Ето защо използваме лицева дъга, измерваща рамка, която се поставя на определени места на лицето спрямо положението на горната челюст, индивидуалните движения на устата и долната челюст се стопират. Така вашата захапка се регистрира: захапвате плочка, намазана с восък или синтетичен материал, върху която оставяте отпечатък от зъбите. С помощта на установените стойности в нашата лаборатория създаваме модел на вашите движения на челюстта.

Предотвратяване на възпаления, болки и скърцане със зъби

profilaktika3Нашата дъвкателна система, която се състои от мускули, челюст и зъби, е отлично координирана. Като цяло може да бъде дебалансирана, например, когато пломбите или протезите станат прекалено занижени за Вашата челюст в следствие на силно износване. Също така празните разстоянията между зъбите или изваждането на зъби могат да доведат до оплаквания.

Това оказва влияние на дъвкателната система и на лицевите мускули, както и на самата челюст и може да доведе до многобройни оплаквания: главоболие, зъбобол, болки в челюстната област, напрежение във врата, дори и до усложнения в кръста – Craniomandibuläre Dysfunktion. По-нататъшното скърцане със зъби може да бъде предизвикано не само от ежедневния стрес, а понякога и от смущения в дъвкателната система.
С познанията, които придобиваме чрез функционалния анализ, можем да предприемем подходящи мерки за по-нататъшното лечение, например да поставим шина, регулираща захапката. Мускулатурата Ви се отпуска и оплакванията отзвучават.
Търсите по-подробна информация относно скърцането със зъби? Потърсете в отдела Здравен Свят!

Поставяне на мостове, коронки и други заместители на зъби

С помощта на функционалната диагностика можем и да заместваме зъби, например, можем да напаснем моста или короната съвсем прецизно спрямо Вашето индивидуално положение на дъвкателната система. Нашите анализи дават на разположение точна информация от изследването, която служи за създаване на качествени протези в зъботехническата лаборатория.

Вашата предпоставка: Протеза, която ви пасва точно, която издържа дълго и се поставя безпроблемно в дъвкателната система.

Защо KaviDent?

Вие стоите в центъра на нашето внимание! Искаме да се чувствате удобно при нас и след всяко посещение да напускате доволни нашата клиника. Защото за нас Вие сте не само пациент, но и наш партньор:

  • Ние държим изключително много на професионалната консултация. Вие трябва – подробно информиран – да решите заедно с нас коя терапия е най-добрата точно за Вас.
  • Естествено ние съблюдаване всички Ваши желания и нужди.
  • В допълнение към нашите услуги ние Ви предлагаме и обслужване на високо ниво – от дребни неща като минерална вода и кафе до възможности за финансиране при висококачествена подмяна на зъби.
За добра работа е необходимо модерно техническо оборудване, затова нашата практика разполага с пълно и обстойно оборудване:от интраорални камери и дигитален рентген до воден лазер от последно поколение. Всички тези нововъведения спомагат за едно безболезнено, висококачествено и значително по-бързо лечение. 
Ако вече сте ни посещавали, Вие знаете-ние сме добър екип и с нас се работи с удоволствие. Имате още въпроси и предложения? Просто се обърнете към нас!

Отзиви

kavident-online