English Bulgarian Italian German French +359 887 92 57 37

Ортодонтията – какво трябва да знаем за нея

Стоматологията е доста обширна сфера, която обхваща различни дялове. Общото между тях е, че са свързани със здравето на зъбите, венците и устната кухина. Но всеки се грижи по различен начин за тях и допринася за постигането на красива и здрава усмивка.

В дентален център „Кавидент“ ще намерим точните специалисти в различни области, сред които е и ортодонтията. Най-просто казано, тя се занимава с правилното подреждане на зъбите, с диагностицирането и коригирането на проблеми със зъбите и челюстта.

А ортодонтът трябва да бъде един от първите специалисти, при които да заведем нашите деца.

Първото посещение при него в дентален център „Кавидент“ е добре да бъде преди или да съвпада със започването на училище.

Проблемите със захапката започват още в най-ранна възраст, с млечните зъби. Но когато започне смяната на зъбите и растежът на постоянните, консултацията със специалист е наложителна.

Ако чрез необходимите изследвания (на първо място рентгенова снимка), се установят отклонения от нормите, се пристъпва към изготвяне на план за лечение. Така растежът на зъбите се контролира още преди процесът да е завършил, което води до по-голяма ефективност и по-малко неудобства.

Някои ортодонтски проблеми са наследствени, а други придобити, като резултат от различни обстоятелства. Дори незначителни на пръв поглед детски навици като смучене на пръст или гризане на химикалка са способни да навредят на правилната подредба на зъбите.

А тези деформации оказват влияние както на естетичността на усмивката, така и на дъвкателните способности и храносмилането. Поддържането на добра устна хигиена също е затруднено, което води със себе си и предразположеност към поява на кариери и развитие на пародонтит.

Разбира се, ортодонтията не е само за деца, защото никога не е късно да поправим усмивката си. Ако сме изпуснали правилния момент, то винаги можем да си създадем нов, записвайки си час в дентален център „Кавидент“.

Новите технологии в тази сфера на стоматологията предлагат различни варианти за коригиране, което се постига за амного по-кратки срокове. Те могат да бъдат и около година, но всичко зависи най-вече от спецификата на случая.

В областта на ортодонтията влиза и контролирането и промяната на растежа на горната и долна лицева кост. Деформацията може да засяга само едната челюст, а един пример за този тип проблеми е обратната захапка. Но има и по-тежки случаи, при които се стига до затруднено дишане и хранене.

Важно е да имаме предвид, че ортодонсткото лечение изисква време и търпение, за да получим желания ефект. Ще ни се налага често да посещаваме своя зъболекар в „Кавидент“, както и да поддържаме перфектна устна хигиена. С новите технологии дискомфортът е сведен до минимум, а крайният резултат може и да надмине очакванията ни.

Author Info

kavident

No Comments

Post a Comment