English Bulgarian Italian German French +359 887 92 57 37

Видове зъбни импланти

Имплантологията е дял от стоматологията, интересът към който расте все повече и повече. Редом с него напредват и технологиите и така зъбните импланти се превръщат в най-добрата алтернатива при редица проблеми в устната кухина, с които иначе трудно ще се преборим. Специалистите от Кавидент са винаги на разположение за консултация кое е най-доброто решение за нас, защото индивидуалният подход е най-важен за постигане на най-добрия резултат.

По своята същност, имплантите се делят на базални и винтови. Базалните (наричани още имедиатни) се използват в денталната имплантология от около 15 години, като поставят основите й в световен мащаб. Те се състоят от само една част – метална пластина.

Базалните импланти са предпочитани при по- тежки случаи, в които и костта е засегната, защото не изискват тя да се изгражда допълнително. Вместо това, те се поставят по-дълбоко във венеца – там, където костта е здрава. Това може да се случи само с едно посещение при зъболекаря ни в Кавидент.

Така се избягва необходимостта от изчакване на зарастването на имплантираната кост. Освен това, при базалните импланти няма дълъг процес на възстановяване и изкуствените зъби могат да се поставят върху тях само след три дни. Затова и се наричат импланти с незабавно натоварване.

Освен че са подходящи за пациенти, при които има напреднало обеззъбяване и се налага почти цялостно протезиране, имедиантните импланти са по-евтиният вариант. Но по-ниската цена е за сметка на не толкова доброто изпълнение от естетическа гледна точка. Друг недостатък е, че базалните импланти не могат да се използват за подмяна само на един зъб.

Винтовите импланти са по-ново поколение и все по-често използвани. Те се състоят от две части. Основното им предимство е, че изглеждат по-естествено. При тях и рискът да бъдат отхвърлени е много по-малък. Използват се за замяна на един или няколко зъба, като могат да бъдат успешна алтернатива на старите мостове и протези.

Но при винтовите импланти важи с пълна силна условието костта да е здрава. Затова се препоръчва да бъдат поставени възможно най-скоро след изваждането на нашия зъб/зъби. След това поставяне директно във венеца е необходимо да мине известно време, докато на импланта се постави изкуствения зъб. То е относително при всеки пациент, но понякога достига няколко месеца.

Нашият зъболекар от дентален център Кавидент ще ни препоръча най-подходящия вид импланти съобразно състоянието на зъбите, костта и венците. За целта първо се преминава през преглед и рентгенова диагностика, с която се установява състоянието на костта. А след това се пристъпва към изпълнение на плана за лечение, за да можем съвсем скоро да се похвалим с нова, перфектна усмивка.

Author Info

kavident

Comment ( 1 )

  • Здравейте имам липсващ 6 зъб отдолу,бих желала да попитам каква е цената на цялата процедура за поставяне на имплантант и за какъв период се поставя.В някой клиники ги поставят за седмица в други месеци изисква процедурата.Благодаря предварително

Post a Comment