English Bulgarian Italian German French +359 887 92 57 37

Бондингът – перфектната усмивка никога не е била по-лесна

Стоматологията отдавна не е само онази част от медицината, която се грижи за здравето на нашите зъби, но и за добрия вид на усмивката. Поблазнени от белите и идеално подредени зъби на любимите известни личности, всеки от нас иска да заслепява и да му завиждат.

Методите за избелване на зъбите са добре познати в стоматологията и въпреки иновациите, при тях има доста условия, които може да ни направят неподходящи пациенти. Или пък да ни излезе неоправдано скъпо. Бондингът е една от последните технологии в денталната медицина, а в „Кавидент“ можем да намерим едни от най- добрите и опитни специалисти в тази област.

Защо да го изберем

Дори зъбите ни да са здрави и да полагаме редовни грижи за тях, те просто може да не изглеждат добре естетически. И тук на помощ идва бондиндгът. Той се прилага предимно на предните зъби и вече е все по-предпочитан от добре познатите фасети. Основните причина за това са, че е по-евтин вариант, отнема по-малко време, не се налага изпилване, корекции са възможни по всяко време, а и зъбите изглеждат по- естествено. Всички се сещаме поне за една известна личност с не особено сполучливи фасети, за които обаче са похарчени хиляди, ако не и десетки хиляди левове.

Изкуствено белите зъби отдавна не са на мода, а тези, подложени на бондинг, са полирани до блясък и гарантирано няма да останат без желаното внимание от околните. Освен това, композитната смола пропуска и отразява светлина по същия начин, както и естествената повърхност за зъба. Още едно страхотно предимство е, че след процедурата зъбите са неподатливи на оцветявания от вино, кафе, цигари и други.

Какво представлява

Бондингът е метод за моментално заличаване на различни несъвършенства по повърхността на зъба – оцветявания, отчупвания, несъразмерни съседни зъби или прекалено голямо разстояние между тях.

Първата стъпка е разграпяване на зъбната повърхност и, само при необходимост, леко изпиляване. Бондингът е много по-щадящ към емайла от всички останали методи за постигане на красива усмивка. Това биха потвърдили и специалистите от дентален център „Кавидент“, които препоръчват именно тази процедура.

След като зъбът е подготвен, се пристъпва към най-важната част – поставяне на композитни пломби. Те съставени от стъкло или кварц, примесени в пластмасова смола. Този материал се нанася прецизно върху зъбите един по един, за да се постигне перфектно равна, бяла и точна по размер повърхност.

Различни пациенти, различни зъби. Нашият дентален специалист от „Кавидент“ ще подбере най-подходящия цвят смола, за да бъде крайният резултат максимално естествен. Материалите са на водещи световни марки, за да бъде крайният резултат максимално перфектен.

Author Info

kavident

No Comments

Post a Comment