English Bulgarian Italian German French +359 887 92 57 37
вадене на нерви

вадене на нерви

Анонимен попитан 28/09/2017

Здравейте, искам да попитам относно умъртвяване на нерви. Днес ми поставиха арсен на зъб , за който имам съмнение , че беше необходимо поставянето му , защото както самата зъболекарка се изрази – „почти е сигурно“. Зъбът не ме болеше от студено и в момента на работата и преди това, и след като почисти кариеса имаше болка от инструмените само отвреме навреме на места , което е нормално – досега не е имало случай зъб да не ме боли въобще при работа. Въпреки всичко тя постави лекарстовото и аз изглупих , че се съгласих – не беше направена нито снимка, нито тест дали нервите са витални или не. Въпросът  ми е – колко време отнема на арсена за да умъртви зъбния нерв, възможно ли е щетите да бъдат поправени, възможно ли е арсенът да се извади , да се провери в какво състояние са нервите и чак след това да се продължи с по – нататъшно лечение? Възможно ли е нервите да не са успяли да се умъртвят – тъй като съм чувала за много подобни случаи и може ли да се направи опит зъбът да се спаси с лечение  и нервите да са запазени? Моля за помощ, тъй като не смятам , че мога да се доверя на въпросната зъболекарка повече , а и искам да направя всичко възможно , за да получа максимално доброто лечение и максимално малки щети. Благодаря предварително за отоговора.

  1. Здравейте! Арсенът умъртвява зъба за 24-48ч. Има и вид арсен, на който са нужни 10тина дни. Не знам от кой вид е сложено.Най-вероятно е от бързият, което изисква задължително отстраняване на нерва.С уважение, др Цекова

1 answer

Здравейте! Арсенът умъртвява зъба за 24-48ч. Има и вид арсен, на който са нужни 10тина дни. Не знам от кой вид е сложено.
Най-вероятно е от бързият, което изисква задължително отстраняване на нерва.
С уважение, др Цекова

#1

Моля, влезте или се Регистрирайте да Изпратите Отговор

Author Info